Месечно - Октомври 2022

 за печатење ѕиден шаблон за бесплатен хоризонтална Месечно календар Октомври (Окт) 2022

Поставки за календар

Прв ден во неделата

Печати

Преземи PDF

Преземи PNG

PNG

Месечен календар за бесплатен празен печатење

Ви благодариме што го избравте нашиот организатор на календарот за печатење:

 • хоризонтален и вертикален формат (ориентација на пејзаж и портрет документ);
 • секој месец на посебна страница;
 • шаблонот за планер може да се користи за месечен распоред со белешки;
 • планирањето е лесно да се печати од PDF документ или да се зачува слика со висок квалитет во датотека PNG за понатамошна обработка во графичкиот уредник PhotoShop;
 • постои претходен и следниот месец за тековниот месец;
 • црно -бел месечен планер со полиња за белешки и белешки;
 • датум месечно во форма на табела за секој месец со ќелии за пополнување;
 • печатете секој месец одделно и комбинирајте ги на wallид во квартален планер, 3 месечен календар или дури и година;
 • мрежа со големи празни ќелии по месец;
 • големина на лист Писмо, правно, А5, А4, А3 или А2.

Како да печатите план со белешки или да преземате датотека

Одете на страната на календарот со прозорци за саканиот месец.

 • изберете ја големината на хартијата месечно со кликнување на саканото копче;
 • за неколку секунди распоредувачот ќе се отвори во нов прозорец;
 • печатете од прелистувачот со притискање на копчето слично на печатачот или Ctrl + P;
 • Зачувајте го месечното како PDF со притискање на Ctrl + S