Месечен календар за бесплатен празен печатење

Ви благодариме што го избравте нашиот организатор на календарот за печатење:

 • печатете секој месец одделно и комбинирајте ги на wallид во квартален планер, 3 месечен календар или дури и година;
 • планирањето е лесно да се печати од PDF документ или да се зачува слика со висок квалитет во датотека PNG за понатамошна обработка во графичкиот уредник PhotoShop;
 • шаблонот за планер може да се користи за месечен распоред со белешки;
 • мрежа со големи празни ќелии по месец;
 • црно -бел месечен планер со полиња за белешки и белешки;
 • датум месечно во форма на табела за секој месец со ќелии за пополнување;
 • постои претходен и следниот месец за тековниот месец;
 • секој месец на посебна страница;
 • хоризонтален и вертикален формат (ориентација на пејзаж и портрет документ);
 • големина на лист Писмо, правно, А5, А4, А3 или А2.

Како да печатите план со белешки или да преземате датотека

Одете на страната на календарот со прозорци за саканиот месец.

 • изберете ја големината на хартијата месечно со кликнување на саканото копче;
 • за неколку секунди распоредувачот ќе се отвори во нов прозорец;
 • печатете од прелистувачот со притискање на копчето слично на печатачот или Ctrl + P;
 • Зачувајте го месечното како PDF со притискање на Ctrl + S